Lastik

25-10-2022 10:35:51 tarihinde yayınlandı

Kış Lastiği Fiyatları

Michelin ve Petlas gibi markaların 2022 kış lastik fiyatları nedir? Markaların kış lastik fiyat aralıklarını ve lastik montaj ücretlerini inceledik.

Kış Lastiği Fiyatları

Kış ayları yaklaştıkça araç sürücüleri güvenle seyahat etmek için bazı önlemler almaya başlar. Soğuk hava şartları, karlı ve buzlu zemin ile kış ayları araç sürücüleri için tehlikeli olabilir. Bu yüzden alınan önlemlerin başında da kış lastikleri gelir. Araç sahipleri lastiğin dayanıklığı ve performansı kadar fiyatlarını da göz önünde bulundurarak seçim yapar. Kış lastikleri zorlu kış koşullarında kullanılması gereken tek lastik türüdür ve fiyatları marka/model ve lastik ebatlarına göre değişiklik gösterir. 


Kış lastikleri neden pahalı?

Lastik fiyatlarını belirleyen temel faktörler model/marka ve ebat iken aynı zamanda fiyatlar mevsim türüne göre de değişiklik gösterir. Kış lastikleri diğer lastik türlerine göre daha pahalıdır. Bunun sebebi kış koşullarının araçlar için daha zorlayıcı olması ve kış lastiği özelliklerinin buna uyum sağlayacak şekilde özel olarak tasarlanıp üretilmesidir. Michelin, Falken, Petlas, Kormoran, Dunlop ve BF Goodrich markaları farklı araç tipleri için her ebatta kış lastiği üreten dünyada lider markalardır. Farklı özelliklerle her bütçeye uygun kış lastikleri bulmak mümkündür. Araç sahipleri kış lastiği seçerken her kriteri göz önünde bulundurmalıdır.


Markalara göre kış lastiği fiyatları

Kış lastiği fiyatları marka/model ve lastik ebatına göre değişiklik gösterir. Kış mevsimi yaklaşırken ve kış lastiği zorunluluğu başlamak üzereyken araç sahipleri için kış lastik fiyatlarını markalara göre inceledik. 


Petlas kış lastiği fiyatları

AKO Grup bünyesinde yer alan ve yeni nesil teknolojileri kullanarak araç sahiplerine kaliteli ve dayanıklı oto lastik üretimi yapan Petlas en çok tercih edilen markalardan biridir. Snow Master, Explero Winter, Explero Ice ve Full Grip ürün aileleri Petlas markasının kış koşullarında kullanılmak üzere ürettiği kış lastikleridir. Petlas kış lastik fiyatları 680 ile 3500 TL arasında değişiklik gösterir. 


Michelin kış lastiği fiyatları

1888’den beri oto lastik üretimi yapan Fransız marka Michelin araç sahiplerinin ihtiyaçlarına yönelik çeşitli özelliklerde kış lastikleri üretir. Alpin ürün ailesi ile zorlu kış koşullarında sürücülerin güvenle yola devam etmelerini sağlar. Michelin kış lastikleri 1200 ile 14000 TL arasında değişiklik gösterir. 


Dunlop kış lastiği fiyatları

Dunlop AKO Grup bünyesinde geniş ürün yelpazesi ile her bütçeye, her araca ve her ihtiyaca göre oto lastik üretimi yapan lastik markasıdır. Dunlop kış lastikleri, Zorlu kış koşullarına uygun olarak tasarlanan SP Winter ve Winter Sport ürün aileleri ile araç sahiplerinin güvenle seyahat etmesini sağlar. Dunlop kış lastikleri 995 ile 4500 TL arasında değişiklik gösterir.


Kormoran kış lastiği fiyatları

Dünya devi lastik markası Michelin güvencesi ile üretilen Kormoran kış lastikleri hem kaliteli hem uygun fiyatlı lastikleri ile ön plana çıkar. Her araç tipi ve ihtiyaç için ürettiği kış lastik ürün aileleri Snow, SUV Snow ve VANPRO Winter fiyatları lastik ebatına ve yetkili bayi kararına göre değişiklik gösterir. 


Falken kış lastiği fiyatları

Yüksek ve ultra yüksek performans lastikleri ile dünyanın en başarılı lastik markalarından biri olan Falken kış lastikleri ile araç sahipleri tarafından sıkça tercih edilir. 1983 yılından itibaren lastik sektörüne dinamizmi, performansı ve şıklığı sunar. Eurowinter ve Winter Peak ürün aileleri ile zorlu kış koşullarında maksimum çekiş gücü sağlar. Falken kış lastiğifiyatları 900 ile 3000 TL arasında değişiklik gösterir.


Lastik ebatlarına göre kış lastiği fiyatları

Lastik seçimi yaparken aracınıza uygun lastik ebatını seçmeniz gerekir. Kış lastik fiyatlarını etkileyen bir diğer kriter de lastik ebatıdır.


205/55/R16

205/55/R16 Türkiye’de popüler lastik ebatları arasındadır. Taban genişliği 205, kesit oranı 55 ve jant çapı 16 olan lastik ebatıdır. Yaygın olarak Hyundai Elantra, i30, Honda Civic, Toyota Corrolla, Volkswagen Golf, Volkswagen Jetta, Audi A3, BMW 1 serisi, Peugeot 308, Citroen C4, Renault Fluence ve Megan araçlara uygun ebattır.


225/45/R17

225/45/R17 Türkiye’de popüler lastik ebatları arasındadır. Taban genişliği 225, kesit oranı 45 ve jant çapı 17 olan lastik ebatıdır. Yaygın olarak Alfeo Romeo, Audi, BMW, Buick, Cadillac, Chevrolet, Citroen markalarının bazı modelleri için uygun ebattır. 225/45/R17 ebatının popüler olmasının sebebi otomobil markaları tarafından orijinal ekipman olarak tavsiye edilmesidir.


195/55/R16

195/55/R16 Türkiye’de popüler lastik ebatları arasındadır. Taban genişliği 195, kesit oranı 55 ve jant çapı 16 olan lastik ebatıdır. Yaygın olarak Dacia, Citroen, Volkswagen, Ford, Honda, Hyundai, Mercedesi Mitsubishi, Opel, Peugeot, Opel gibi markalarının bazı modelleri için uygun ebattır.


175/65/R14

175/65/R14 Türkiye’de popüler lastik ebatları arasındadır. Taban genişliği 175, kesit oranı 65 ve jant çapı 14 olan lastik ebatıdır. 175/65/R14 ebatı binek/otomobil, mini-MPV ve kompakt sedanlar için üretilir. 


225/40/R18

225/40/R18 Türkiye’de popüler lastik ebatları arasındadır. Taban genişliği 225, kesit oranı 40 ve jant çapı 18 olan lastik ebatıdır. Dar yanak yüksekliği ve büyük jant çapı ile yaygın olarak spor arabalar için üretilir. Bunlardan bazıları Audi TT, BMW M3 ve Z4, Mercedes CLA, CLC, CLK, SLC ve SLK-Class modellerdir. 


Lastik fiyatlarına servis ücreti dahil mi? 

Aracınız için doğru lastiği seçtikten sonra yapmanız gereken güvenle lastiğin montaj işlemini yaptırmaktır. Lastik montaj hizmeti için müşteriye ek ücret çoğu satış platformunda yansıtılır. Servislet müşterileri ise yetkili bayilerde lastik montaj hizmetinden ücretsiz yararlanabiliyor. Aracınıza uygun lastiği fırsatlardan yararlanarak satın almak ve avantajlı kampanyalar ile ücretsiz montaj hizmetinden faydalanmak için tıklayın.