Yazılım geliştirme odaklı eğitim programı Servislet Akademi ilk mezunlarını 2022 yılının Şubat ayında vermişti. Yılın belli dönemlerinde Servislet Akademi ilan açarak yazılım geliştiricileri programa katılmaya davet ediyor.
Ankara Medipol Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden 1.Sınıf öğrencisi Semih Ekmen, Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Şükran Yorulmaz, Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Burak Şahin ve disiplin dışı bir bölümden mezun olarak alanında kendisini geliştiren Sağlık Bilimleri Üniversitesi İlk ve Acil Yardım bölümünden mezun Furkan Aykut Servislet Akademi Programına dahil oldular.
Servislet, 2023 yılında trafiğini büyük ölçüde mobilden sağlamayı hedefliyor. Müşterilerimizin araçlarına dair tüm ihtiyaçlarını Servislet mobil uygulamaları üzerinden tedarik etmesini sağlamak için Servislet bu alanda güçlü bir kadro kurmaya başladı. Bu kapsamda Servislet yazılım geliştirme ekosistemine tam uyumlu yazılım geliştiriciler yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Akademi tarafı ileride ihtiyaç duyulacak yazılım geliştirici beslemesini Servislet’e sağlıyor. Servislet ihtiyacı önceden belirleyip akademiyi buna göre pozisyon aldıran bir yapıda çalışıyor.
Servislet bu amaçla mobil uygulama geliştirme ekosistemindeki yükselen değer olan flutter dilini akademide öğretmeye başladı. Google tarafından geliştirelen ve UI kodlama kiti olarak piyasa sürülen flutter bilindiği gibi farklı platformla uygulama geliştirmek için kusursuz bir çözüm sunuyor. En basit şekilde şöyle açıklayabiliriz: Bir kez kodlanmış bir flutter projesi hem android hem de iOS tarafında çalıştırılabilir ve zamandan ciddi ölçüde tasarruf edilebilir. Servislet iOS uygulamasını swift ile kodluyor ama android tarafında flutter ile uygulama geliştiriyor. Bu sayede flutter öğrenen junior developer arkadaşlarımız projelere dahil ediliyor ve görevler alıyor.
Servislet Kurucu Ortağı ve CTO Cevdet Ertürk yeni dönem akademi sürecini şöyle değerlendiriyor: “Akademi başvuru rakamları hayal etttiğimiz seviyenin çok ötesinde. Bu bize ileri düzeyde seçicilik imkanı tanıyor. Bu nedenle daha zorlu görevler ile mücadele edecek adaylara erişebiliyoruz. Bir sonraki adım görüntü işleme ve derin öğrenme konusunda geliştiriciler yetiştirmek. Bu alanda çalışmak inanılmaz heyecan verici, zehir gibi genç beyinleri geleceğe hazırlamak ve onların olağanüstü hızla ilerlediğini görmek benim için tarifsiz bir keyif.”