30-04-2024 10:51:02 tarihinde yayınlandı

Heyecanla Beklenen Chery Tiggo 9 Pro Tanıtıldı!

Cherry Tiggo 9 Pro piyasaya sürüldü! Peki, özellikleri neler? Bu yazıda Tiggo 9 Pro'nun tasarım, donanım ve motor gücünü inceleyeceğiz.

Heyecanla Beklenen Chery Tiggo 9 Pro Tanıtıldı!

Chery, otomotiv endüstrisinde adını sıkça duyurarak başarı ivmesini sürdürüyor. En son Tiggo 8 Pro'nun başarısını taçlandırarak SUV segmentindeki varlığını daha da güçlendiren şirket, bu kez Tiggo 9 Pro'yu piyasaya sürdü. Bu yeni SUV modeli, Kia Sorento ve Hyundai Santa Fe gibi rakiplerine meydan okuyarak lüks tasarımı ve etkileyici özelliklerine sahip. Peki, Chery Tiggo 9 Pro teknik özellikleri neler? Ülkemizde satışa sunulacak mı? İşte, detaylar…

Güçlü Dış Tasarım

Chery Tiggo 9 Pro Tasarım

Tiggo 9 Pro'nun dış tasarımı, güçlü ve prestijli bir duruşla dikkat çekiyor. Mercedes-AMG Panamericana ızgarası, ince LED farlar ve L şeklindeki yan havalandırmalar, aracın karakterini vurgulayan detaylar arasında yer alıyor. Alt kısmındaki kanat tasarımlı bir tampon ise sportif kimliği ön plana çıkarıyor. Lincoln Navigator esintileri taşıyan 20 inç alaşım jantlar ve kanatlara entegre edilmiş ışık kümeleri, Tiggo 9 Pro'nun şıklığını ve dinamizmini tamamlıyor. Arka tasarımda ise Audi Q8'e benzer LED ışık grupları, merkezi krom çubuk ve modern düz bagaj kapağı, aracın özgün bir tarzını yansıtıyor. 

İç Tasarımda Ferahlık

Tiggo 9 Pro özellik ve fiyatı

Chery Tiggo 9 Pro sadece şık bir dış tasarıma sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda iç mekanda da geniş bir dünyaya kapı açıyor. Bu devasa SUV aracı, 7 kişilik koltuk kapasitesi ve 200-2021 litrelik bagaj hacmiyle sınırsız özgürlük sunuyor. Deri döşemeli ön koltuklar ise sadece ısıtmakla kalmayıp masaj keyfi de sunarak sürüşü bir lükse dönüştürüyor.

İkinci ve üçüncü sıra koltuklar ise geniş ve rahat bir oturma alanı sağlıyor. Örneğin; üçüncü sıra koltuklar katlandığında ise bagaj hacmi tam anlamıyla bir devasa hal alıyor ve 800 litreye kadar yükselerek büyük eşyalarınızı bile kolayca taşımanıza olanak tanıyor. Ayrıca, geniş panoramik cam tavan ise iç mekandaki ferahlığı artırıyor ve doğal ışığı içeriye taşıyarak yolculuklara daha doğal bir güzellik katıyor. 

Donanımda Zirve

Tiggo 9 Pro'nun donanım listesi, sürüş deneyiminizi zirveye taşımak için gelişmiş özelliklerle dolu. Gece sürüşlerinde hem daha iyi görüş sağlayan hem de estetik bir görünüm sunan Matrix LED farlar, yolculuklarınızı daha güvenli ve stil sahibi hale getiriyor. Kullanımı kolay ve estetik hassasiyet sunan hassas ses düğmeleri, iç mekanda konforunuzu tamamlayarak kontrolü parmaklarınızın ucunda hissettiriyor. 

Kişiselleştirilebilen aydınlatmalı ortam ise kabin içine şıklık ve atmosfer katarken, bilgilere hızlı erişimini sağlayan baş üstü gösterge ekranı ise teknolojik olarak ileri bir adımı temsil ediyor. Farklı sürüş koşullarına otomatik olarak uyum sağlayan hızlı adaptasyon kontrolü de sürüş güvenliğini en üst düzeye çıkarırken aynı zamanda sürüş keyfinizi arttıracak performansa sahip.

Üstün Motor Gücü

Tiggo 9 Pro'nun güçlü performansı ve çevre dostu özellikleri bir araya getiren Süper Hibrit DHT sistemi, yolculukları adeta bir kaptan gibi yönlendirecek yapıda. Bu sistem, 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motor ve ek bir 165 kW gücündeki elektrik motorunu birleştirerek Tiggo 9 Pro'ya 235 HP güç ve 385 Nm tork sağlıyor. Böylece, hem güçlü bir performans hem de etkileyici bir çevre bilinci elde ediliyor. Sadece güçlü olmakla kalmayıp aynı zamanda ekonomik de olan Tiggo 9 Pro, WLTC normlarına göre sadece 5.2 litre yakıt tüketimiyle 100 kilometreyi aşan bir performansa sahip.

Tiggo 9 Pro Fiyatı Ne Kadar? Türkiye'de Satılacak mı?

Chery'nin Türkiye'deki resmi satış fiyatı ve çıkış tarihi henüz netlik kazanmamış olsa da, 2023'te Tiggo 8 Pro'nun Türkiye pazarında büyük bir ilgi görmesi, Tiggo 9 Pro'nun da ülkemizde heyecanla beklenen bir model olacağına işaret ediyor. Özellikle Chery'nin resmi Türkiye web sitesinde Tiggo 9 Pro'ya yer vermesi, bu beklentiyi daha da artırıyor.

Eğer Chery aracınız var fakat ona uyumlu lastik bulmakta zorlanıyorsanız, Servislet olarak geniş lastik ürün yelpazemizi inceleyebilirsiniz. Üstelik lastik alışverişini tamamlarken montaj, periyodik bakım, oto ekspertiz hizmetlerini de inceleyebilirsiniz. Bütçenize en uygun lastik fiyatlarımızı keşfetmeye hemen başlayın, zamandan ve paradan tasarruf sağlayın!